مقالات

رفلکس نور چیست و چه تاثیری بر وایت بردهای شیشه ای دارد؟

رفلکس نور چیست - مهربرتر

میخواهیم در این محتوا به موضوع ” رفلکس نور چیست و چه تاثیری بر وایت بردهای شیشه ای دارد؟ ” بپردازیم با ما همراه باشید. همانطور که مستحضر هستید؛ امروزه نسل جدید وایت بردها با نام تجاری گلس برد (Glass board) که در زبان محاوره ای به آنها وایت بردهای شیشه ای گفته می شود در بازار به شکل گسترده ای عرضه شده است.

یکی از نکات مهم در خرید گلس بردها، آگاهی از مشخصات فنی یک محصول خوب و با کیفیت است. 

تولید کنندگان و فروشندگان گلس برد ها معمولاً به مشخصات فنی کالا اشاره می‌کنند حتی آن‌هایی که محصولات با کیفیتی عرضه نمی‌کنند نیز مشخصات فنی محصولات خود را به خریدار اعلام می‌نمایند؛ در این راستا نکته مهم و اساسی این است که خریدار با ارزیابی درست مشخصات فنی به محصول ایده آل خود با قیمت مناسب دست یابد.

وایت بردهای شیشه‌ ای یا همان گلس بردها از شیشه با جنس (ساده – فلوت – سوپر کلیر) و ضخامت های مختلف (۴ و ۵ و ۶ میلیمتر) با روش های متفاوت رنگ آمیزی و اجرای ابزار و کرو نمودن گوشه ها تولید می‌شوند.

آنچه حائز اهمیت است این است که خریدار با توجه به مشخصات فنی اعلام شده کالای با کیفیت و اقتصادی را از سایر محصولات شناسایی نماید.

آنچه فروشندگان به خریدار نمی گویند.

اگرچه توجه به موارد فنی در خریداری محصول با کیفیت و ارزان. بسیار مهم است. ولی نکته اساسی‌ که فروشنده معمولا از بیان آن اجتناب می نمایند نقات ضعف محصولات است.

وایت بردهای شیشه ای همه بدون استثنا از شیشه تولید می‌شوند و عمده‌  ترین  نقطه ضعف گلس بردها میزان رفلکس نور در آنهاست. حال نکته مهم و اساسی این است که چگونه رفلکس نور را در شیشه به حداقل برسانیم.

از نظر علمی نور عامل رویت اجسام پیرامون ماست؛ پس زاویه و میزان تابش نور به محصولات همچنین میزان نور جذب شده در آنها مبنای محاسبه میزان رفلکس نور خواهد بود.

حال که ما به نحوه ایجاد رفلکس در محصولات پی برده‌ایم باید طراحی و فرایند تولید را با استفاده از متریال مناسب به گونه‌ای انتخاب و تغییر دهیم تا باز تابش نور در آنها به حد اقل برسد.

حدوداً ۹۰ درصد نور تابیده شده بر روی شیشه‌ها از آنها عبور می‌کنند پس راهکار اول برای کاهش رفلکس نور در گلس بردها استفاده از دوز مناسب مات کن ها در ترکیب رنگ آمیزی  پشت شیشه‌ها است.

نکته دوم میزان ضخامت شیشه برای تولید وایت بردهای شیشه‌ ای می‌باشد؛ در واقع با اندازه‌گیری ضریب شکست نور در شیشه به سادگی می‌توان دریافت که محصولاتی با ضخامت ۶ میلیمتر با حداقل رفلکس فضای مطمئن‌تری را در اختیار ما قرار می‌دهند. 

خلوص شیشه از دیگر موارد بسیار مهم در بحث رفلکس نور است. ناخالصی ها و خلل و فرج موجود در شیشه‌های فلوت یا شیشه‌های ساختمانی باعث رفلکس بیشتر و زاویه دید نامناسب مخصوصا در اطراف گلس برد خواهد بود.

پس استفاده از شیشه با خلوص بالا که در شیشه های سوپر کلیر و کریستال شاهد آن هستیم بی دلیل نیست. از جمله مسائل مرتبط با ایمنی در خرید و استفاده از گلس برد ها این است که محصول خریداری شده حتماً سکوریت شده باشند تا هنگام بروز زلزله یا برخورد اجسام سخت به افراد حاضر در پیرامون خود آسیبی نرسد.

میزان نور محیط

میزان استاندارد نور مورد نیاز در محیط کاری حدوداً ۵۰۰ لومن می‌باشد اگرچه حدود ۱۵ درصد افزایش یا کاهش این واحد تاثیر چندانی روی رفلکس نور نخواهد داشت ولی زاویه تابش نور بر روی وایت بردهای شیشه‌ای در میزان رفلکس آن بسیار موثر است پس بهترین توصیه برای خریدار این است که محصول خود را در کانون نور دهی از زوایای مختلف قرار دهد وقتی که وایت بردهای شیشه‌ای در کانون روشنایی قرار گرفته باشند میزان رفلکس نور در آنها به حداقل خواهد رسید. 

عزیزان توجه داشته باشند اگر به خاطر داشتن موارد فنی فوق دشوار بود از فروشنده بخواهید کالایی را به شما تحویل دهد که نشان استاندارد و کوره بر روی آن حک شده باشد.

نشان استاندارد تولید کننده را ملزم به رعایت قوانین و فرایند تولید یک محصول با کیفیت خواهد نمود و نشان کوره نیز از رنگ آمیزی کوره ای و سکوریت شدن کالا که به ایمنی و سلامت افراد و طول عمر حدودا ۱۵ ساله کالا را بهمراه خواهد داشت.

خرید کالای با کیفیت لزوما خرید کالای گران نیست پس با مطالعه و ارزیابی و مشورت رایگان با تیم فنی ما از این نعمت بهره مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *